Artikelen

NTERDISCIPLINAIRE VOORSTELLING OP HET AMSTERDAM FRINGE FESTIVAL

De tekst voor de asielzoeker schreef Van Vree samen samen met Saeed Al-Gariri

 

In de voorstelling staan een oudere vrouw, een asielzoeker en een verloren twintiger op het kantelpunt van leven en dood. De tijd lijkt stil te staan. WEG laat zien hoe de drie verschillende levens elkaar kruisen – levens die ogenschijnlijk weinig overeenkomst hebben, maar worden verbonden door een heimelijk verlangen naar de dood en besef van de kwetsbaarheid van het leven.

De vrouw (Marlies Heuer) heeft door haar ziekte voor euthanasie gekozen. De twintiger in het stuk (Vincent van Woerkom) vindt het leven zinloos en voelt geen verbinding met de wereld om zich heen. De asielzoeker (Rick van der Steen) wacht al maanden in een asielzoekerscentrum tot zijn aanvraag wordt behandeld.

Door middel van videobeelden zijn hun respectievelijke leefwerelden te zien: de antikraakwoning van de twintiger, de kamer van de oudere vrouw en de kamer van de asielzoeker in het asielzoekerscentrum. Van Vree baseerde het concept en de teksten op interviews met verschillende mensen in vergelijkbare situaties en de euthanasie van een dierbare vriendin. De tekst voor de asielzoeker schreef Van Vree samen met Saeed Al Gariri uit Jemen.

Danielle van Vree studeerde aan de Mime Opleiding van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam en volgde twee werkperiodes aan de Rijksacademie. Haar werk bestaat uit performances en video’s, waarbij zij zoekt naar het spanningsveld tussen fictie en realiteit. De dialoog met de toeschouwer is voor haar essentieel is. Veel van haar werk is gesitueerd op bijzondere locaties of in de openbare ruimte.

Zaterdag 5 september om 18:30 en 20:30 Zondag 6 september om 15:00 en 17:00

OBA Oosterdok, theaterzaal Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam

Concept, tekst en regie: Danielle van Vree | Spel: Marlies Heuer, Rick van der Steen, Vincent van Woerkom | tekstbijdrage: Saeed Al Gariri | dramaturgie: Isabel Meloen | muziek: Marko Bonarius | camera: Victor Horstink | techniek: Prem Scholte Albers | Productie: Stichting Ansicht | Publiciteit: Fayst | Beeld: Casper Koster

Voor meer informatie en kaartverkoop, ga naar https://amsterdamfringefestival.nl/programma/weg/

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Maurice Boyer

WEG — Stichting Ansicht